Jäteauto

Vestian toimialueella viivästyksiä jäteastiatyhjennyksissä

Osan toimialueemme asukkaiden jäteastiatyhjennyksiin on tulossa viivästyksiä helmi-maaliskuussa. Viivästykset johtuvat alueella jäteautourakoitsijana toimineen Jätehuolto Laine Oy:n konkurssista.

Korvaavat kuljetukset on saatu järjestettyä toisen urakoitsijan toimesta ja Jätehuolto Laine Oy:n aiemmin hoitamien tyhjennysreittien ajoja on ryhdytty paikkaamaan maanantaina 13.2.2023. Tältä osin jätekuljetuksiin ei ole syntynyt katkoa, mutta lyhyitä muutamien päivien viivästyksiä saattaa tulla johtuen vajaasta henkilöstö- ja kalustomäärästä.

Jäteastiatyhjennysten viivästykset koskevat poltettavan jätteen osalta Kannuksen, Sievin ja Toholammin alueen kiinteistöjä. Biojätteiden ja pakkausjätteiden (kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset sekä pienmetalli) jäteastiatyhjennysten myöhästymiset koskevat koko 16 kunnan toimialuetta: Alavieska, Haapavesi, Haapajärvi, Kalajoki, Kannus, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Sievi, Siikalatva, Toholampi ja Ylivieska.

Tyhjennyksistä priorisoidaan poltettavan jätteen ja biojätteen tyhjennykset ensimmäisiksi, jolloin viivästyminen näkyy lähinnä taloyhtiöiden ja ekopisteiden pakkausjäteastioiden tyhjennyksissä. Pakkausjätteissä päivän tarkkuudella tapahtuva tyhjennysrytmi ei ole niin kriittinen kuin poltettavassa jätteessä ja biojätteessä. Kuljetuskapasiteetti pyritään kuitenkin normalisoimaan mahdollisimman pian, jotta päästään palaamaan normaaliin rytmiin.

Viivästyksissä puhutaan muutamista päivistä, joten asukkaiden tai kiinteistön omistajan ei tarvitse olla meihin yhteydessä tyhjennyksistä. Otamme yhteyttä asukkaaseen, jos se on tarpeen.

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+