Oppimateriaalit

Kierrätysneuvonnan oppimateriaaleista löydät videot, pelit ja tulostettavat materiaalit, joiden avulla pääset tutustumaan jätteiden lajitteluun ja alueemme kierrätyspisteisiin. Oppimateriaalit ovat vapaasti kaikkien käytettävissä ja opettajien on mahdollista käyttää niitä myös oppitunneilla. Koululaisille järjestämme lisäksi vuosittain kierrätysaiheisia kampanjoita.

Videot

Videoilla käydään läpi jätteiden lajittelua ja kierrätysmahdollisuuksia Vestian toimialueella. Tutustu videoihin täällä.

Pelit

Hauskojen pelien avulla pääset tutustumaan jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen! Pelikirjastomme löydät täältä.

Testaa tietosi myös Eko-Akun ympäristövisassa!

Tulostettavat materiaalit

Kierrätyksen sankarit -tehtäväkirja

Kierrätyksen sankarit -tehtäväkirja tarjoaa hauskoja ja opettavaisia tehtäviä lajitteluun ja kierrättämiseen liittyen kolmas- ja neljäsluokkalaisille.

Kier­rä­tys­hah­mo­t opastavat kierrättämisen maailmaan eri tasoi­sten sana-arvoi­tuk­sien, las­ku­teh­tä­vien, pelejen, ris­tik­oiden sekä muiden tehtävien merkeissä.

Teh­tä­vä­kir­jan kehi­tys­työ­hön on osal­lis­tu­nut sekä opet­ta­jia että oppi­laita. Teh­tä­vä­kir­jan on kuvit­ta­nut las­ten­kir­jai­lija Antti Niku­nen. Toteu­tuk­sesta vas­taa A-leh­tien Sisäl­tös­tu­dio. Kierrätyksen sankarit -tehtäväkirjan tarjoaa teille Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta.

Tulosta tehtäväkirja tästä.

Kampanjat

Järjestämme koululaisille vuosittain kierrätysaiheisia kampanjoita. Keväisin järjestettävä Kierrätyssankarit-kampanja on suunnattu alakoulujen 4-luokkalaisille. Kampanjassa tehdään luokittain jätepassin hauskoja tehtäviä, joiden avulla oppilaat tutustuvat monipuolisesti jätteiden lajitteluun ja lähialueen keräyspisteisiin. 

Syksyisin järjestettävä Vaarallisen jätteen kampanja on yläkouluille suunnattu kampanja, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta
vaarallisista jätteistä, niiden oikeaoppisesta lajittelusta ja käsittelystä. Kampanjassa tehdään viisi erilaista vaarallisiin jätteisiin liittyvää tehtävää.