Oppimateriaalit

Kierrätysneuvonnan oppimateriaaleista löydät videot, pelit ja tulostettavat materiaalit, joiden avulla pääset tutustumaan jätteiden lajitteluun ja alueemme kierrätyspisteisiin. Oppimateriaalit ovat vapaasti kaikkien käytettävissä ja opettajien on mahdollista käyttää niitä myös oppitunneilla. Koululaisille järjestämme lisäksi vuosittain kierrätysaiheisia kampanjoita.

Videot

Videoilla käydään läpi jätteiden lajittelua ja kierrätysmahdollisuuksia Vestian toimialueella. Tutustu videoihin täällä.

Pelit

Hauskojen pelien avulla pääset tutustumaan jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen! Pelikirjastomme löydät täältä.

Testaa tietosi myös Eko-Akun ympäristövisassa!

Tulostettavat materiaalit

Kierrätyksen sankarit -tehtäväkirja

Kierrätyksen sankarit -tehtäväkirja tarjoaa hauskoja ja opettavaisia tehtäviä lajitteluun ja kierrättämiseen liittyen kolmas- ja neljäsluokkalaisille.

Kier­rä­tys­hah­mo­t opastavat kierrättämisen maailmaan eri tasoi­sten sana-arvoi­tuk­sien, las­ku­teh­tä­vien, pelejen, ris­tik­oiden sekä muiden tehtävien merkeissä.

Teh­tä­vä­kir­jan kehi­tys­työ­hön on osal­lis­tu­nut sekä opet­ta­jia että oppi­laita. Teh­tä­vä­kir­jan on kuvit­ta­nut las­ten­kir­jai­lija Antti Niku­nen. Toteu­tuk­sesta vas­taa A-leh­tien Sisäl­tös­tu­dio. Kierrätyksen sankarit -tehtäväkirjan tarjoaa teille Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta.

Tulosta tehtäväkirja tästä.

Kierrätys-Kurren tyhjien lautasten keräilypassi

Kierrätys-Kurren tyhjien lautasten keräilypassi on suunnattu päiväkoti-ikäisille. Kierrätys-Kurren matkassa lapset pääsevät opettelemaan, kuinka ruokaa tulee ottaa lautaselle vain sen verran, että saa lautasen syötyä tyhjäksi. Tällöin ylimääräinen ruoka ei päädy hävikiksi.

Lapset saavat jokaisesta tyhjäksi syödystä lautasesta tammenterhotarran keräilypassiinsa. Yhteen keräilypassiin mahtuu yhteensä 12 tarraa.

Voit tulostaa keräilypassin tästä ja terhotarra-arkin tästä (tammenterhot voi myös leikata ja liimata, mikäli tulostimeen ei ole laittaa tarrapaperia).

Kampanjat

Järjestämme koululaisille vuosittain kierrätysaiheisia kampanjoita. Keväisin järjestettävä Kierrätyssankarit-kampanja on suunnattu alakoulujen 4-luokkalaisille. Kampanjassa tehdään luokittain jätepassin hauskoja tehtäviä, joiden avulla oppilaat tutustuvat monipuolisesti jätteiden lajitteluun ja lähialueen keräyspisteisiin. 

Syksyisin järjestettävä Be Sustainable- kampanja on yläkouluille suunnattu kampanja, jonka tarkoituksena on auttaa lisäämään tietoa, kuinka kestävää elämää eletään ja miten kestäviä valintoja tehdään. 

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+