Roskia kädessä

Jätteet järjestykseen helposti myös lomalla

Jätelaki velvoittaa vapaa-ajan asunnot liittymään jätehuoltoon, vaikka kiinteistöllä syntyvä jätemäärä olisi vähäinen. Vestian toimialueella vapaa-ajan asuntojen tulee järjestää jätehuolto asunnon käyttöajaksi. Voit tilata jäteastiatyhjennykset lomakautesi alussa määräaikaisena, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia yhteydenotosta mökkikauden päätyttyä. Muistathan tilata jätehuollon mökille hyvissä ajoin, mielellään kahta viikkoa aiemmin. 

Voit hankkia mökille joko oman jäteastian tai yhteisen kimppa-astian naapurimökkien kanssa. Muistathan, että jäteastia tulee sijaita niin, että jäteautolla on sinne esteetön pääsy ja tie, jonka varressa astia sijaitsee on tarpeeksi kantava jäteautolle. Jos jäteastia rikkoutuu, tai koet astian liian pieneksi tai isoksi, voit tilata meiltä uuden jäteastian asiakaspalvelusta

Jäteastian tyhjennysväli on joko 1, 2 tai 4 viikkoa. Tällöin jäteastiaan laitetaan pilaantuvaa jätettä (esim. ruoantähteet, vaipat) tai kun jätettä tulee paljon. Lisätietoja eri tyhjennysväleistä voit katsoa täältä.

Tilaa tyhjennykset vapaa-ajan asunnolle tästä!

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+