Ekopisteet

Ekopisteet ovat kotisi kierrätettäviä jätteitä varten. Voit viedä ekopisteille keräyspaperia, lasipakkauksia ja pienmetallia. Vilkkaimmilla pisteillä kerätään myös kartonki- ja muovipakkauksia sekä vaatteita.

HUOM! Ekopisteet on tarkoitettu ja mitoitettu vain kotitalouksien kierrätysjätteille. Yritykset, laitokset, virastot yms. hoitavat jätteiden kierrätyksen hankkimalla omat kiinteistökohtaiset keräysasastiat.

Ekopisteiden keräysastiat tyhjennetään säännöllisesti, yleensä 1-3 kertaa viikossa. Joskus ekopiste täyttyy ennakoitua nopeammin, joten ethän jätä jätteitä astioiden ulkopuolelle, sillä ne sotkevat ympäristön! Lisäksi sateessa tai lumessa kastunut paperi ja kartonki on käyttökelvotonta.

Vestian toimialueella on käytettävissäsi 175 ekopistettä. Osa ekopisteistä on Vestian ylläpitämiä, osa on Rinki Oy:n vastuulla.

Laita oikeat jätteet oikeisiin astioihin. Älä laita astioihin sellaista jätettä, mikä ei niihin kuulu. Näin kaikki kerätty jäte voidaan hyödyntää.

Rinki Oy

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Rinki tuottaa yrityksille ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Kuluttajille Rinki tarjoaa Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen.

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+