Talitiainen lennossa

Asiakaskokemuksia

Millaisia kokemuksia asiakkaillamme on meistä? Katso ja lue aitoja asiakastarinoita!

JÄTTEIDEN YÖ 7.6.2019

Vestia toimii ympäristön parhaaksi yhdessä alueen asukkaiden kanssa

Vestia järjesti 20-vuotisjuhliensa kunniaksi Ylivieskan jätekeskuksella Jätteiden yö -tapahtuman 7.6.2019. Tapahtuma keräsi paikalle väkeä sekä Ylivieskasta että naapurikunnista muualta maakunnasta. Naapurikunnista järjestettiin tapahtumaan bussikuljetukset.

– Tulimme tänne ihan mielenkiinnosta, kun kuulimme, että pääsisimme tänne bussilla. Vaikka paikka onkin tuttu, niin tulimme katsomaan, että millaista meininkiä täällä on, kertovat Haapavedellä asuvat Katja ja hänen poikansa Miko.

Palvelu pelaa

Myös Ylivieskassa asuva Samuli ja hänen poikansa päättivät lähteä katsastamaan tapahtuman tarjonnan. Samalla saatiin auton peräkärryssä oleva jätekuorma lajiteltua kierrätykseen.

– Mielestäni Vestian palvelu pelaa loistavasti. Vastaanotto on aina tänne tullessa hyvä. Kaikelle on merkatut paikat ja alue on siisti. Paikat ovat siis kunnossa, Samuli kuvailee.

Jätekeskuksen toiminnan lisäksi pelaa myös Vestian liikkuva jätehuolto.

– Vestia näkyy arjessani niin, että roskat häviävät tontilta joka kuukausi. Etenkin rakennusaikana minun tuli asioitua paljon myös täällä jätekeskuksella viedessäni jätteitä lajiteltavaksi. Kaikki on toiminut hyvin ja ohjeistus ollut selkeä. Ei sitä tarvitse muuta kuin aina käydä heittämässä tavarat tänne, kertoo ylivieskalainen Timo.

Yhteishenki innostaa ­– myös jäteasioissa

Ympäristö ja sen puhtaanapito on paikallisille tärkeää. Pienellä paikkakunnalla yhteisö on tiivis ja asioita tehdään yhdessä.

– Ympäristö on minulle tärkeä. Olen metsuri ja liikun paljon metsässä. Tykkään luonnosta ja haluan, että Suomen luonto pysyy puhtaana. Tällä alueella ihmiset puhaltavat kaikki samaan hiileen. Yhteishenki innostaa – myös jätteenkäsittelyn suhteen, painottaa alavieskalainen Raimo.

Kierrättäminen ja uusiokäyttö ovat lähellä myös Katjan ja Mikon perheen sydäntä.

– Kun kaikki tekevät arjessaan niitä pieniä juttuja, niin yhdessä niistä tulee isoja juttuja, Katja kiteyttää.

– Kun olin 3-vuotias, sain joululahjaksi sellaisen roska-auton. Kierrätys on kiinnostanut mua todella pienestä asti, Miko muistelee.

– Kysyin Mikolta kerran, kun hän oli todella pieni, että mikähän sinusta mahtaa tulla isona. Miko ei osannut vielä oikein puhuakaan ja sanoi, että minusta tulee noskamees – eli roskamies, Katja hymyilee.

 

HYÖTYJÄTETEMPAUS 5.9.2018

Vestian hyötyjätetempaus järjestettiin Alavieskan S-marketin pihassa 5.9.2018. Tapahtuman aikana ihmiset saivat tuoda keräykseen maksutta kodinkoneet, sähkölaitteet, metallia sekä vaarallista jätettä. Muista jätteistä veloitettiin hyötyjäteasemahinnaston mukainen maksu. Koko tapahtuman ajan oli tarjolla myös makkaraa ja kahvia.

 

Nurkissa pyörivät tavarat helposti kierrätykseen

Alavieskassa asuvat Marika ja hänen poikansa Tatu osallistuivat Vestian järjestämään hyötyjätetempaukseen. Tempauksessa järjestetyn jätekeräyksen myötä he pääsivät eroon vanhoista ja turhista tavaroista. Hyvin järjestetty tapahtuma on herättänyt mielenkiintoa myös naapurikunnissa.

– Toimme vanhoja imureita, tietokoneen näyttöjä ja näppäimistöjä, vanhoja maaleja ja kaikkea tällaista, mikä jäisi muuten nurkkiin pyörimään, Marika kertoo.

”Palvelu oli kyllä hyvää”

Marika ja Tatu osallistuivat hyötyjätetempaukseen ensimmäistä kertaa. Hyvin järjestetty tapahtuma saa Marikalta kiitosta. Hänestä on tärkeää, että vastaavia tapahtumia järjestetään.

– Heti tultiin kyselemään, että mitä me toimme, mihin ne laitetaan ja mihin tarvitsemme apua. Palvelu oli hyvää, Marika toteaa.

– Tämä on kyllä hyvä. Harvoin sitä tulee varta vasten lähdettyä viemään tavaraa kovin kauas. Sitten ne pyörivät siellä kotosalla. Tällainen kaupan pihassa järjestetty tempaus on helpompi. Tavarat saa tuotua vaikka samalla kun käy kaupassa, Marika sanoo.

Kierrätystapahtumille on kysyntää

Hyötyjätetempaus on herättänyt kiinnostusta myös Marikan tuttavissa. Hän uskookin, että vastaaville tapahtumille olisi tarvetta enemmänkin ja useilla eri paikkakunnilla.

– Minulle tuli heti lähikunnista kavereilta kyselyä, että ai, teillä järjestetään tällainen tapahtuma ja milloinkahan meille tulee.

– Kiinnostusta kyllä olisi, kunhan vain infotaan hyvin ja kerrotaan, että missä ja milloin tapahtuma järjestetään, Marika kertoo.

 

Positiivista mielikuvaa kierrätykseen

Alavieskassa asuva Tero toi Vestian hyötyjätetempaukseen akkuja sekä metallijätettä. Terolle on tärkeää, että sellaisenaan käyttökelvoton tai turha tavara saadaan kierrätykseen sekä mahdollisuuksien mukaan myös uudelleen hyötykäyttöön.

– Kauppaan mennessäni huomasin, että täällä näkyy olevan tällainen jätteenkeräyspäivä, Tero kertoo.

– Toin akkuja ja metallijätettä, hän jatkaa.

Hyvä ja tarpeellinen tapahtuma

Hyötyjätetempaus oli Teron mielestä hyvä ja tarpeellinen tapahtuma. Kierrätys on nykypäivää ja Tero toivookin, että myös muut lähtisivät aktiivisesti tuomaan turhia tavaroitaan kierrätettäväksi.

– Tapahtumana tämä on hyvä, koska täällä saa myös makkarat ja kahvit samalla, kun saa tavaraa itseltään vähennettyä. Tapahtuma on todella miellyttävä ja opasteet ovat hyvät, Tero kuvailee.

– Työntekijät neuvoivat todella hyvin. He tulivat kädestä pitäen näyttämään, että mitä laitetaan minnekin. Palvelu on ollut oikein hyvää, Tero jatkaa.

”Hienoa, että jätteenkeräys tuodaan lähemmäs kansalaisia”

Terolla on Vestian toiminnasta kokonaisuutena positiivinen mielikuvia. Hyötyjätetempauksen kaltaiset tapahtumat tuovat hänen mielestään positiivisuutta kierrättämiseen.

– Sanotaan näin, että ilman tätä tempausta ne akut olisivat edelleen siellä kotona odottaneet. Hienoa, että jätteenkeräys tuodaan lähemmäs kansalaisia. Ei tarvitse ajaa pitkiä välimatkoja, Tero toteaa.

 

”Kaikki muutkin varmasti toivovat, että tällaisia tempauksia olisi enemmänkin”

Alavieskassa asuva Timo on ottanut osaa useampiin Vestian järjestämiin hyötyjätetempauksiin. Hän kokee, että vastaavia tapahtumia saisi olla enemmänkin, koska niiden avulla ihmiset aktivoituvat tuomaan turhia tavaroitaan kierrätykseen.

– Katsoin, että tännehän saa tuoda melkein kaikkea jätettä ­– metallit, puut ja mitä kaikkea talousjätettä sitä sitten tuleekaan. Ei kuitenkaan mitään sellaista, mitä voi laittaa tavalliseen roskikseen, Timo kertoo.

Vastaavia tempauksia saisi olla enemmänkin

Tällä kertaa Timo toi kierrätykseen vanhan lumikolan, metallijätettä sekä hieman muuta jätettä. Kuljetus kaupan pihaan onnistui kätevästi auton peräkontissa.

– Olen ollut mukana muinakin vuosina. On mielestäni todella hyvä asia, että tällaisia järjestetään, Timo toteaa.

– Kävin täällä viimeksi keväällä, kun tempaus järjestettiin. Kyllä sitä näkyy aina kertyvän kaikenlaista. Se on hyvä, että ihmiset pääsevät turhista tavaroistaan eroon, Timo sanoo.

”Vestian kanssa on tämä homma toiminut hyvin”

Hyötyjätetempaus veti paikalle hyvin väkeä. Osansa teki varmasti myös makkara- ja kahvitarjoilu. Tärkeintä on kuitenkin se, että ihmiset pääsivät eroon turhista tavaroistaan ja ne saatiin kierrätykseen.

– Kaikki muutkin varmasti toivovat, että tällaisia tempauksia olisi enemmänkin. Niin kuin näkyy, niin kyllähän tänne tuodaan tavaraa.

– Vestian kanssa on tämä homma toiminut hyvin, Timo kiteyttää.

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+