Nainen ja mies ilmoittamassa jätekuormaa maksuautomaattiin

Vestia Oy:n Lajittelupiha-konsepti laajenee Lappiin

Vestia Oy on tehnyt sopimuksen Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapecon kanssa Sallaan toimitettavasta Vestian kehittämästä lajittelupihasta. Sallaan rakennettavan ecoASEMAn on määrä valmistua marraskuussa 2023. Etävalvonta ja -asiakaspalvelu tullaan hoitamaan Sallaan Vestian valvomosta Ylivieskasta.

Sallan ecoASEMA on ensimmäinen Vestia Oy:n toimialueen ulkopuolelle toteutettava lajittelupiha. Itsepalveluperiaatteella ja etävalvonnalla toimivan lajittelupihan valintaan Lapecolla vaikutti Vestian kokemus useista vastaavista lajittelupihoista.

– Lajittelupihojen toiminnot on hiottu Vestialla hyvin palveleviksi ja tehokkaiksi. Konsepti soveltuu kooltaan ja toiminnoiltaan hyvin Sallan kokoisen aseman tarpeisiin, kertoo Lapecolla hankkeesta vastaavana toimiva käyttöpäällikkö Janne Vuolli.

Vestia Oy toimittaa Lapecolle Sallan ecoASEMAn rakennuttamispalvelun vastaavasti kuin meneillään olevissa Vestian kohteissa.

– On mukava huomata, että Vestian omaan toimintaan kehittämä ratkaisu koetaan kiinnostavana myös muissa jätelaitoksissa. Lajittelupihan kehitys on koko ajan pohjautunut vakiointiin ja monistamiseen. Mielestäni sekä Lapeco että Vestia hyötyvät yhteistyön tuomasta mittakaavaedusta, kertoo tuotantopäällikkö Jukka Saukko

Vestia Oy:n lajittelupihoja on jo 13 omistajapaikkakunnalla. Tällä hetkellä rakennetaan Kannuksen ja Himangan lajittelupihoja. Tulevina vuosina lajittelupihoja on vielä tulossa Alavieskaan, Haapajärvelle ja Merijärvelle.

Vestia Oy:n itsepalvelulla toimivat lajittelupihat ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 10–17. Kun henkilökuntaa ei ole paikalla, asiakkaat ilmoittavat ja maksavat jätekuorman palveluautomaatilla, ja lajittelevat tuomansa jätteet itsenäisesti. Asiakkaat saavat tarvittaessa etäyhteyden lajittelupihan infopisteiltä Vestian asiakaspalveluun, josta voidaan antaa neuvoa lajitteluun tai automaatin käyttöön. Kaikkia lajittelupihoja valvotaan reaaliaikaisesti Vestian etävalvomosta Ylivieskasta.

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+