Jäteauton kuljettaja tyhjentää omakotitalon jäteastiaa jäteautoon.

Uusi jätemaksutaksa voimaan 1.1.2024 alkaen

Uusi jätemaksutaksa on astunut voimaan 1.1.2024. Uusi taksa ja sen mukaiset hinnat on nyt päivitetty verkkosivujemme hinnastoon. Voit tutustua niihin täällä.

Yleisellä tasolla maksuihin tuli korotuksia kautta linjan, johtuen käsittely- ja kuljetushintojen indeksikorotuksista. Jätehuollon perusmaksua on korotettu 10 %, pois lukien rivi- ja kerrostalot, joilta puuttuu yksi tai useampi vaadittava hyötyjäteastia. Heille perusmaksun korotus on noin 15 %.

Poltettavan ja biojätteiden jäteastiatyhjennyshintoihin tuli niin ikään 10 % korotus. Poltettavan jätteen tyhjennyshinnannousu johtuu jätteiden polton hintatason ja kuljetuskustannusten indeksikorotuksesta. Biojätteen osalta nousu perustuu käsittely- ja kuljetuskustannusten kasvuun. Jatkossa kuitenkin biojätteiden tyhjennyshintaan sisältyy jäteastian (140–240 l) toimituskustannukset, kun kyseessä on jätehuoltoon liittyvälle kiinteistölle toimitettava uusi biojäteastia, joka tulee säännölliseen tyhjennykseen, tai kun kyseessä on tyhjennyksessä rikkoutuneen biojäteastian tilalle tuotava astia.

Lajittelupihojen ja maa- ja metsätalouden vaarallisten jätteiden vastaanottohintoja on korotettu keskimäärin 10 % käsittely- ja kuljetushintojen takia. Lisäksi on tehty suurempi, noin 30 % korotus muutamille jätteille, jolla pyritään ohjaamaan lajittelua tarkemmaksi.

Uutena jätemaksutaksaan on lisätty lajittelupihojen automaattien hinnasto, ja lajittelupihojen vain henkilökunnan paikalla ollessa vastaanotettavien jätejakeiden hinnasto.

Jätemaksutaksa on annettu yleisesti tiedoksi pitämällä se nähtävillä 1.11.–30.11.2023 välisenä aikana Ylivieskan kaupungin verkkosivuilla. Taksasta ei tullut valituksia määräajan puitteissa. Jokilaaksojen jätelautakunta hyväksyi jätemaksutaksan 12.12.2023.

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+