Kansanedustaja ja presidenttiehdokas Pekka Haavisto tutustumassa Vestian lajittelupihojen etävalvomoon.

Pekka Haavisto vieraili Vestia-konsernilla 13.10.

Haavisto tutustui kiertotalouden uusiin innovaatioihin

Kansanedustaja ja presidenttiehdokas Pekka Haavisto vieraili 13.10. Vestia-konsernilla tutustumassa, kuinka paikallistasolla edistetään kiertotaloutta ja vihreää siirtymää. Vierailu liittyi kansalliseen Biocluster Finland -hankkeeseen, jossa Vestia-konserniin kuuluva Vestia Yrityspalvelut Oy on mukana.

Vestia-konserni on edistänyt modernia kiertotalouden kasvua ja materiaalivirtojen hyödyntämistä jo useiden vuosien ajan. Vestia Yrityspalvelut Oy on kehittänyt yhteistyössä yhteistyökumppaninsa kanssa kierrätysmenetelmän, jonka avulla talo- ja elementtitehtailta syntyvä puhdas eristevillan leikkuujäte voidaan hyödyntää sataprosenttisesti valmistamalla siitä puhallusvillaa. Tämä vähentää rakennusjätettä ja tarjoaa ekologisen ja kustannustehokkaan vaihtoehdon eristämiseen.

Emoyhtiö Vestia Oy on puolestaan kehittänyt kiertotalouden edistämiseen itsepalvelumallilla toimivat ja automatisoidut lajittelupihat. Tällä hetkellä lajittelupihoja on Vestian alueella 14. Lajittelupihoja on valmistumassa vielä kolme omalle toimialueelle ja sen lisäksi Vestian konseptilla rakennettu lajittelupiha on avautumassa Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapecolle Sallaan.

Biocluster Finland on toimijoiden yhteenliittymä, jonka ytimessä on mm. vihreän kasvun yritys- ja innovaatiotoiminnan edistäminen. 2-vuotista EU-hanketta koordinoidaan Oulun eteläisen alueen osalta Haapaveden hallinnoimana hankkeena.

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+