Perusmaksu

Perusmaksu

Jokainen Vestia Oy:n alueella vakinaiseen asumiseen käytettävä asuinkiinteistö (rakennus) ja vapaa-ajan asunto on velvollinen suorittamaan jätehuollon perusmaksun. Perusmaksu määrätään jokaiselle asuinhuoneistolle ja sen suuruus on porrastettu kiinteistön asuinhuoneistojen lukumäärän mukaan. Porrastuksessa on otettu huomioon myös jätehuoltomääräyksien erilliskeräilyvelvoitteet. Perusmaksu laskutetaan siltä, joka omistaa tai hallitsee asuinkiinteistön laskutusvuoden ensimmäisenä päivänä tai ottaa huoneiston käyttöön laskutusvuoden aikana. Perusmaksun laskutustiedot perustuvat suoraan Väestörekisterikeskuksen väestöjärjestelmän rakennus- ja huoneistorekisteriin ilmoitettuihin tietoihin.

Perusmaksulla katetaan jätelain 78 §:n mukaisesti sellaisia jätehuollon yleisiä kustannuksia, joita ei voida periä aiheuttamisperiaatteen mukaisesti palvelun määrään perustuvana maksuna yksittäisiltä jätteen tuottajilta. Tällaisia kustannuksia muodostuu mm. seuraavista palveluista:

  • jäteneuvonta ja tiedotus
  • ekopisteet
  • hyötyjäteasemat
  • vaarallisten jätteiden vastaanotto ja käsittely
  • jätelautakunnan toiminta
  • em. palvelujen osuus hallinnosta
Rakennustyyppi€/vuosi/huoneisto
Omakotitalo33,48
Paritalo33,48
Rivi- ja kerrostalo 1 - 9 huoneistoa33,48
Rivi- ja kerrostalo, vähintään 10 huoneistoa
- jos kiinteistöllä on jätehuoltomääräysten mukaiset hyötyjäteastiat
27,28
Rivi- ja kerrostalo, vähintään 10 huoneistoa
- jos kiinteistöllä ei ole jätehuoltomääräysten mukaisia hyötyjäteastiaoita
33,48
Vapaa-ajan asunto11,16

Vastaa Vestian asiakastyytyväisyyskyselyyn ja voita puolen vuoden tyhjennykset!

Mielipiteenne on meille tärkeä! Siksi pyydämme Teitä vastaamaan oheiseen asiakastyytyväisyyskyselyyn. Vastauksenne antavat meille käsityksen siitä, mitä mieltä olette oman alueenne jätehuollosta.

Toimintamme kannalta on tärkeää kartoittaa asiakkaiden toiveita ja mielipiteitä. Kartoituksen avulla pystymme kehittämään palveluitamme niin, että ne vastaavat asiakkaiden tarpeita mahdollisimman hyvin.

Arvomme kaikkien vastanneiden kesken puolen vuoden (6 kk) tyhjennykset, 50 euron lahjakortteja S-ryhmän myymälöihin sekä tuotepalkintoja. Tietojasi ei luovuteta eteenpäin eikä käytetä markkinointiin.

Vastaa kyselyyn!

(sivustomme käyttää evästeitä, jotta näkisit tämän ilmoituksen vain yhden kerran)