Vestia Oy:n yritysasiakkaita palvelee jatkossa Vestia Yrityspalvelut Oy

Vestia Oy eriyttää elinkeinoelämälle tarjottavat palvelut omaan erillään toimivaan yhtiöön. Liiketoimintasiirto tapahtuu 1.12.2019. Tästä eteenpäin yritysasiakkaita Ylivieskan jätekeskuksessa palvelee Vestia Yrityspalvelut Oy.

Lakimuutokset rajoittavat markkinaehtoisen palvelun tarjoamista yrityksille

Vuoden 2020 alussa voimaan tuleva jätelain muutos ja aikaisemmat hankintalainsäädännön muutokset rajoittavat Vestia Oy:n mahdollisuutta tarjota jätehuoltopalveluita yrityksille nykyisessä mittakaavassa. Jotta alueen yrityksille voidaan tarjota kattavat jätehuoltopalvelut myös jatkossa, on yritysasiakkaiden markkinaehtoinen palvelu eriytettävä omaan itsenäiseen yritykseen.

– Vestia Oy:n liiketoiminta jakautuu yrityspalveluihin ja kuntavastuulliseen jätehuoltoon. Eriyttämisen jälkeen päätavoitteena on edelleen taata kuntalaisille toimivat ja kustannustehokkaat jätehuollon palvelut ja toisaalta huolehtia siitä, että myös yritykset saavat kokonaisvaltaiset palvelut, selventää Vestia Oy:n toimitusjohtaja Olavi Soinio.

Liiketoimintasiirrolla vain kosmeettinen vaikutus asiakkaille

Yritysasiakkaille muutos ei näy käytännössä juuri mitenkään. Asiointi Ylivieskan jätekeskuksessa pysyy ennallaan. Raskas kalusto ajaa edelleen nykyiselle vaaka-asemalle ja kotitalousasiakkaita sekä satunnaisia jäte-eriä tuovia yritysasiakkaita palvellaan hyötyjäteasemilla ja Ylivieskan jätekeskuksen lajittelupihalla. Ainoastaan sopimus- ja laskutusasiakirjat ja muut mahdolliset dokumentit tehdään jatkossa Vestia Yrityspalvelut Oy:n nimissä. 

Lisätietoja:

laskutusasiat: Anne Havisto, Vestia Oy:n talouspäällikkö anne.havisto@vestia.fi 044 754 7158

sopimus- ja myyntiasiat: Raimo Seppalä, Vestia Yrityspalvelut Oy, raimo.seppala@vestiayrityspalvelut.fi 050 453 0095

Olavi Soinio, Vestia Oy:n ja Vestia Yrityspalvelut Oy:n toimitusjohtaja, 044 751 8670

Heikki Halla-aho, Vestia Yrityspalvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja, 0400 283 186

Paavo Hankonen, Vestia Oy:n hallituksen puheenjohtaja, 044 488 3262

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+