Talven harrastusvälineiden kierrätys

Onko kevätsiivouksen myötä tullut vastaan rikkimenneitä tai muuten tarpeettomia talviharrastusvälineitä? Ehjät ja hyväkuntoiset välineet kannattaa ensisijaisesti antaa eteenpäin tai viedä kirpputorille. Rikkimenneet ja huonokuntoiset välineet kierrätät oikein seuraamalla näitä lajitteluohjeita.  

Luistimet ja monot 

Monot ja luistimet terineen voi laittaa poltettavaan jätteeseen. 

Lumilaudat, sukset, sauvat ja mailat 

Rikkoontuneet lumilaudat, suksetsauvat ja jääkiekkomailat voivat olla mm. lasikuitua, komposiittia tai puuta. Kierrätä nämä hyötyjäteaseman tai lajittelupihan kautta. Metalliset laskettelusauvat lajitellaan metalliin.   

Suksivoiteet 

Voiteet, joiden kyljessä on vaarallisen jätteen merkintä, on toimitettava vaarallisen jätteen keräykseen. Muut lajitellaan poltettavaan jätteeseen. 

Pulkat ja liukurit 

Pulkat, liukurit ym. muoviset laskuvälineet lajitellaan poltettavaan jätteeseen. 

Laskettelu- ja muut talvivaatteet 

Rikkinäiset vaatteet ovat poltettavaa jätettä. Ehjät ja hyväkuntoiset vaatteet voi viedä kirpputorille tai kierrätyskeskukseen 

Ehjiä vaatteita vastaanotetaan myös ekopisteiden yhteydessä toimiviin UFF:n keräyspisteisiin, mutta koronavirustilanteen vuoksi keräyspisteet ovat toistaiseksi suljettuna. Voit säilöä vaatteet kuivassa tilassa siihen saakka, kunnes pisteet jälleen aukeavat ja kierrättää vaatteet sitten keräyspisteiden kautta 

 

Lisää lajitteluohjeita löydät jätehausta.

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+