Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Vestia Oy:lle Yhteiskunnallinen yritys -merkin

Pohjois-Pohjanmaalla toimivalle Vestia Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena hyvästä ja laadukkaasta jätehuollosta 16 kunnan alueella. Vestia Oy toimii omakustannusperiaatteella niin, että kaikki asiakkaat saavat tasapuolisesti palveluita asuinpaikasta riippumatta.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia eri toimialoilla. Näitä yrityksiä yhdistää se, että yritykset tekevät hyvää ja jakavat hyvää. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

Vestia Oy on perustettu yhteiskunnallista toimintaa varten. Tehtävänämme on turvata osaltamme kansalaisten perusoikeuksiin kuuluvaa turvallista ja terveellistä ympäristöä. Vestia Oy on 16 toimintavuotensa aikana muuttanut jätteiden käsittelyn kaatopaikkatoiminnasta jätteiden hyötykäyttöön lähes 100 %:sti. Keskeisin periaate toiminnassamme on omakustannusperiaate eli emme maksa osinkoja omistajille, vaan mitoitamme asiakasmaksumme kulujen mukaan. Mahdollinen voitto käytetään asiakkaidemme palvelujen kehittämiseen. Toiminnan tehostumisen ansiosta olemme voineet jopa laskea asiakasmaksujamme, toteaa toimitusjohtaja Antero Isokoski Vestia Oy:stä.

– Yhteiskunnallisessa yrityksessä mahdollinen voitto käytetään toiminnan kehittämiseen ja ne tuottavat yhteiskunnallista tai ekologista hyvää toiminnallaan. Vestia Oy on toiminut ympäristöystävällisesti jo vuodesta 1999 saakka hyödyntäen mahdollisimman hyvää tekniikkaa niin, että se pystyy sekä teknisesti että taloudellisesti edullisella tavalla huolehtimaan jätehuollon järjestämisestä. Tällaisesta toiminnasta hyötyy sekä asiakas että ympäristö. Hienoa, että Vestialla on nyt Yhteiskunnallinen yritys -merkki, sanoo Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Lisätietoja:

Antero Isokoski, toimitusjohtaja, Vestia Oy, p. 044 710 8721, antero.isokoski@vestia.fi

Niina Ollikka, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, 040 674 8773, niina.ollikka@avainlippu.fi

Vestia Oy on 16 kunnan omistama jäteyhtiö, joka hoitaa omistajiensa puolesta näiden jätehuollon käytännön toteutuksen. Yhtiö vastaa jätteiden keräilystä, käsittelystä, hyödyntämisestä sekä jätehuollon neuvonnasta. vestia.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Lista kaikista merkin käyttöoikeuden saaneista yrityksistä löytyy liiton kotisivuilta http://suomalainentyo.fi

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+