Kevään Lajittelupihapäivät

Vuoden 2024 aikana järjestämme jokaisella Vestian lajittelupihalla Lajittelupihapäivät. Lajittelupihapäivien tarkoituksena on tuoda lajittelupihan toiminta tutuksi. Jos lajittelupihalle jännittää lähteä asioimaan itsepalveluaikaan, Lajittelupihapäivässä pääsee matalalla kynnyksellä tutustumaan itsepalveluautomaattiin ja lajittelupihan toimintaan. 

Paikalla on Vestian henkilökuntaa opastamassa asioinnissa, vastaamassa kierrätysaiheisiin kysymyksiin ja jakamassa lajitteluoppaita. Jokaisessa Lajittelupihapäivässä on ilmainen makkara- ja kahvitarjoilu 200 ensimmäiselle kävijälle!

Tapahtuma-aika on joka paikkakunnalla klo 14–17.

Lajittelupihapäivät on jaettu keväälle ja syksylle seuraavasti: 

Kevään Lajittelupihapäivät

  • 22.4. Pyhäjärven lajittelupiha 
  • 23.4. Kalajoen lajittelupiha 
  • 24.4. Rantsilan lajittelupiha 
  • 25.4. Himangan lajittelupiha 
  • 26.4. Sievin lajittelupiha 
  • 13.5. Kärsämäen lajittelupiha 
  • 14.5. Pulkkilan lajittelupiha 
  • 15.5. Pyhännän lajittelupiha 
  • 16.5. Ylivieskan lajittelupiha 

Syksyn Lajittelupihapäivät

Lajittelupihapäivät jatkuvat syyskuussa lopuilla toimialueen paikkakunnilla. Syksyn Lajittelupihapäivät järjestetään Alavieskan, Haapaveden, Kannuksen, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjoen ja Toholammin lajittelupihoilla sekä syksyn aikana avattavilla uusilla Haapajärven ja Merijärven lajittelupihoilla. Syksyn Lajittelupihapäivien aikataulu tarkentuu lähempänä. 

Kerää kuorma kärryyn ja kaarra lajittelupihalle!

Lajittelupihalle voit tuoda maksutta metalliromut, keräyspaperit, lasipakkaukset, kodin sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet. Hinnaston mukaisesti vastaanotamme myös lajiteltavaa jätettä (mm. huonekalut, ikkunalasit), betoni- ja kiviainesta, kipsiä, kartonkia, muovipakkauksia, pahvia, puujätettä, kyllästettyä puuta, puutarhajätettä, poltettavaa jätettä ja poistotekstiilejä. Lajittelupihalla käy maksutapana ainoastaan maksukortti (rekisteröityneillä yritysasiakkailla myös lasku). 

Kuorma kannattaa jo kotona pakata lajittelupihan lavojen järjestyksen mukaisesti niin, että eri jätelajit ovat lajiteltuna toisistaan. Tällöin eri jätelajien määrien ilmoittaminen hoituu automaatilla helpommin ja kuorman purkaminen on sujuvampaa. Oman paikkakuntasi lajittelupihan lavajärjestyksen löydät täältä. 

Kerää siis jätekuorma valmiiksi kasaan, ajoita asiointisi oman paikkakuntasi Lajittelupihapäivään ja nauti kahvit ja makkarat samalla reissulla. Nähdään Lajittelupihapäivillä! 😊