Hömötiainen kuusen oksalla

Kirppisyhteistyöllä tekstiilit käyttöön ja tuotot luonnonsuojeluun

Vestia on aloittanut yhteistyön Kirppis Ruususen kanssa. Yhteistyön kautta kierrätämme poistotekstiileihin lajitellut käyttökelpoiset vaatteet ja kodintekstiilit uudelleenkäytettäviksi. Kirpputorimyynnistä saamamme tuotot lahjoitamme kokonaan hyväntekeväisyyteen. Hyväntekeväisyyskohteemme on Suomen luonnonsuojeluliiton keräys uhanalaisten lajien suojeluun.

Löydät pöytämme Kirpputori Ruususelta (Viljavarastontie 1, Ylivieska) numerolla 183. Pöydässä on myynnissä edullisesti hyväkuntoisia vaatteita ja kodintekstiilejä laidasta laitaan. Tuotteet ovat peräisin lajittelupihojemme poistotekstiilien keräyksestä, johon tuotteet ovat olleet liian hyväkuntoisia. Kirpputorimyynnillä pyrimme saamaan nämä tekstiilit uudelleenkäyttöön ja pidentämään näin tekstiilien elinkaarta.

Lisätietoa poistotekstiileistä

Poistotekstiilejä kerätään kaikilla Vestian lajittelupihoilla. Poistotekstiileihin kuuluvat käyttökelvottomat (rikkinäiset, kuluneet), mutta puhtaat
vaatteet ja kodintekstiilit. Ehjät ja käyttökelpoiset tekstiilit tulee ensisijaisesti kierrättää käyttöön myymällä tai lahjoittamalla ne eteenpäin.

Poistotekstiileihin eivät kuulu alusvaatteet, sukat, sukkahousut, kengät, vyöt, matot, peitot, pehmusteet, pehmolelut, tyynyt tai kosteat, homeiset, vahvasti haisevat tai tekstiilituholaisia sisältävät tekstiilit. Nämä lajitellaan poltettavaan jätteeseen.

Keräämistämme poistotekstiileistä tulee kierrätyskuituja, joita käytetään uusien tuotteiden raaka-aineena.

Lisätietoa lahjoituskohteesta

Lahjoituskohteemme on Suomen luonnonsuojeluliiton keräys uhanalaisten lajien suojeluun. Joka yhdeksäs suomalainen laji on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Lintulajeista uhan alla on joka kolmas. Keräyksen avulla pyritään turvaamaan elinympäristö näille lajeille.

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+