Joulu aiheuttaa poikkeuksia jätekuljetuksiin

Joulun pyhät muuttavat jätekuljetusten aikatauluja. Joulun pyhille osuvat tyhjennykset pyritään ajamaan viikon aikana etukäteen, mikä vaikuttaa myös alkuviikon tyhjennyksiin siten, että tyhjennys tapahtuu normaalia tyhjennyspäivää aiemmin. Myös uudenvuodenpäivälle osuvat tyhjennykset tehdään pääsääntöisesti ennen pyhäpäivää. Jos kaikkia pyhien tyhjennyksiä ei ehditä ajamaan etukäteen, ajetaan reitit loppuun heti pyhien jälkeen.

Helpoiten pääset jouluna kertyneistä lisäjätteistä eroon, kun jätät ne astiasi viereen lisäjätteenä. Jäteastian viereen kannattaa pakata esimerkiksi joulupaperit ja muut kuivat jätteet, jotka eivät kiinnosta eläimiä. Näin säästät rahaa, sillä lisäjätesäkin hinta on edullisempi kuin 240 litran jäteastian tyhjennyshinta. Myös joulukuusesta pääset eroon lisäjätesäkin hinnalla jättämällä kuusen jäteastian viereen.

Vestian asiakaspalvelu, jätekeskus ja hyötyjäteasemat ovat suljettuina 24.12., 25.12. ja 1.1. Asiakaspalvelu ja jätekeskus palvelevat 31.12. klo 8–15. Hyötyjäteasemat ovat avoinna uudenvuoden aattona normaalisti.

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+