Astia

Löydä oikea paikka jätteelle

Astia

Synonyymit: asetti, juomalasi, kahvikuppi, keramiikka, kristallilasimuki, kukkapurkki, kukkaruukku, kuppi, kynttiläkuppi, kynttilälyhty, kynttilänjalka, lämpökynttiläastia, lasi, lautanen, leivontakulho, lyhty, maljakko, piirakkavuoka, posliini, salaattikulho, teekuppi, teemuki, tuikkuastia, uunivuoka

Vie ehjät hyväkuntoiset astiat kirpputorille, kierrätyskeskukseen tai Ylivieskan jätekeskukseen Vaihtorille.

Yksittäiset lasi-, keramiikka- ja posliiniastiat voi laittaa poltettavaan jätteeseen. Metalliset astiat toimitetaan metallinkeräykseen. Isot erät hyötyjäteasemalle tai Ylivieskan jätekeskukseen.

Muoviset tai silikoniset astiat ovat poltettavaa jätettä.

 • Betoni- ja kiviainesBetoni- ja kiviaines

  Henkilöauton peräkärrykuormat vastaanotetaan hyötyjäteasemilla ja lajittelupihoilla, isommat kuormat Ylivieskan jätekeskuksen vaaka-aseman kautta.

 • LasiLasi

  Tuo lasiesineet ja ikkunalasit hyötyjäteasemalle tai lajittelupihalle. Yksittäiset juomalasit, maljakot ym. voit laittaa myös poltettavan jätteen astiaan. Tällainen lasi ei kelpaa ekopisteelle tai taloyhtiöiden erilliskeräykseen, sillä se EI ole pakkauslasia! Lasiesineissä on erilainen koostumus kuin pakkauslasissa, joten niistä ei pystytä valmistamaan uusia lasipakkaksia.

 • PienmetalliPienmetalli

  Pienmetallia kerätään ekopisteillä ja taloyhtiöiden erilliskeräilyssä.

 • Poltettava jätePoltettava jäte

  Huomioi palakoko! Alle 1m pituiset jätteet voit laittaa omaan jäteastiaan. Yli 1 m pituiset jätteet tulee toimittaa hyötyjäteasemalle, lajittelupihalle tai Ylivieskan jätekeskukseen.

Taloyhtiöissä oltava jäteastiat pakkausjätteille ja pienmetallille 1.7.2023 alkaen.Lue lisää.
+