Astia

Löydä oikea paikka jätteelle

Astia

Synonyymit: asetti, juomalasi, kahvikuppi, keramiikka, kristallilasimuki, kukkapurkki, kukkaruukku, kuppi, kynttiläkuppi, kynttilälyhty, kynttilänjalka, lämpökynttiläastia, lasi, lautanen, leivontakulho, lyhty, maljakko, piirakkavuoka, posliini, salaattikulho, teekuppi, teemuki, tuikkuastia, uunivuoka

Vie ehjät hyväkuntoiset astiat kirpputorille, kierrätyskeskukseen tai Ylivieskan jätekeskukseen Vaihtorille.

Yksittäiset lasi-, keramiikka- ja posliiniastiat voi laittaa poltettavaan jätteeseen. Metalliset astiat toimitetaan metallinkeräykseen. Isot erät hyötyjäteasemalle tai Ylivieskan jätekeskukseen.

Muoviset tai silikoniset astiat ovat poltettavaa jätettä.

  • Betoni- ja kiviainesBetoni- ja kiviaines

    Henkilöauton peräkärrykuormat vastaanotetaan lajittelupihoilla ja hyötyjäteasemilla, isommat kuormat Ylivieskan jätekeskuksen vaaka-aseman kautta. Hyödyntäminen: Jätteet kuljetetaan lajittelupihoilta Ylivieskan jätekeskukseen. Betoni- ja kiviaines murskataan ja käytetään soran korvikkeena maanrakennuksessa.

  • LasiLasi

    Tuo lasiesineet ja ikkunalasit lajittelupihalle tai hyötyjäteasemille. Yksittäiset juomalasit, maljakot ym. voit laittaa myös poltettavan jätteen astiaan. Tällainen lasi ei kelpaa ekopisteelle tai taloyhtiöiden erilliskeräykseen, sillä se EI ole pakkauslasia! Lasiesineissä on erilainen koostumus kuin pakkauslasissa, joten niistä ei pystytä valmistamaan uusia lasipakkaksia.

  • PienmetalliPienmetalli

    Pienmetallia kerätään ekopisteillä ja taloyhtiöiden erilliskeräilyssä.

  • Poltettava jätePoltettava jäte

    Huomioi palakoko! Alle 1m pituiset jätteet voit laittaa omaan jäteastiaan. Yli 1 m pituiset jätteet tulee toimittaa hyötyjäteasemalle, lajittelupihalle tai Ylivieskan jätekeskukseen.

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+