Vaatteet

Löydä oikea paikka jätteelle

Vaatteet

Synonyymit: farkut, hame, hanskat, housut, käsine, lapanen, paita, pellava, pipo, pusero, puuvilla, sukat, t-paita, takki, vaate, vaatetus, villavaate

Vie puhtaat, ehjät hyväkuntoiset vaatteet kirpputorille, kierrätyskeskukseen tai ekopisteelle UFF:n keräyslaatikkoon.

Käyttökelvottomat, kuivat ja puhaat vaatteet ja kodintekstiilit voit viedä lajittelupihoille poistotekstiilinkeräykseen. Älä lajittele poistotekstiileihin kuitenkaan alusvaatteita, sukkia, sukkahousuja, kenkiä, laukkuja, vöitä, mattoja, peittoja, pehmusteita, pehmoleluja, tyynyjä tai kosteita, homeisia, vahvasti haisevia tai tekstiilituholaisia sisältäviä tekstiilejä.

Käyttökelvottomat vaatteet, jotka eivät käy poistotekstiilinkeräykseen ovat poltettavaa jätettä.

  • PoistotekstiiliPoistotekstiili

    Poistotekstiilien keräykseen kelpaavat kuivat, käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit, kuten: takit, housut, hameet ja paidat, lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat. Tekstiilien tulee olla kuivia ja ne tulee pakata tiiviisti muovipusseihin likaantumisen ja kastumisen ehkäisemiseksi. Jos tekstiilit ovat homeisia, märkiä tai muuten likaisia, laitathan ne poltettavaan jätteeseen. Poistotekstiiliä vastaanotetaan lajittelupihoilla.

  • Poltettava jätePoltettava jäte

    Huomioi palakoko! Alle 1m pituiset jätteet voit laittaa omaan jäteastiaan. Yli 1 m pituiset jätteet tulee toimittaa hyötyjäteasemalle, lajittelupihalle tai Ylivieskan jätekeskukseen.

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+