Lasipullo

Löydä oikea paikka jätteelle

Lasipullo

Synonyymit: hillopurkki (lasia), lasipullo, lasipurkki, mehupullo (lasia), pilttipurkki

Lasipakkaukset lajitellaan ekopisteelle tai taloyhtiön erilliskeräykseen.

Lasipakkauksella tarkoitetaan lasipulloa tai -purkkia, joka on ollut ostohetkellä jonkin tuotteen pakkaus. Esim. lasinen hillo- tai pilttipurkki on lasipakkaus. Sen sijaan esim. juomalasi tai koristeena ostettu lasipullo ei ole pakkauslasia, vaan ne on toimitettava hyötyjäteasemalle tai lajittelupihalle lasijätteeseen. Yksittäiset lasiesineet voi laittaa poltettavaan jätteeseen.

  • LasiLasi

    Tuo lasiesineet ja ikkunalasit hyötyjäteasemalle tai lajittelupihalle. Yksittäiset juomalasit, maljakot ym. voit laittaa myös poltettavan jätteen astiaan. Tällainen lasi ei kelpaa ekopisteelle tai taloyhtiöiden erilliskeräykseen, sillä se EI ole pakkauslasia! Lasiesineissä on erilainen koostumus kuin pakkauslasissa, joten niistä ei pystytä valmistamaan uusia lasipakkaksia.

  • LasipakkauksetLasipakkaukset

    Lasipakkauksia kerätään ekopisteillä ja taloyhtiöiden erilliskeräilyssä. Lasipakkaukset hyödynnetään uusien lasipakkausten valmistamisessa.

  • Poltettava jätePoltettava jäte

    Huomioi palakoko! Alle 1m pituiset jätteet voit laittaa omaan jäteastiaan. Yli 1 m pituiset jätteet tulee toimittaa hyötyjäteasemalle, lajittelupihalle tai Ylivieskan jätekeskukseen.