Kertakäyttöastia

Löydä oikea paikka jätteelle

Kertakäyttöastia

Synonyymit: kertakäyttöastiat, kertakäyttöaterimet, kertakäyttöhaarukka, kertakäyttölautanen, kertakäyttölusikka, kertakäyttömuki, kertakäyttöveitsi, muovinen haarukka, pahvilautanen, pahvimuki, pahvinen muki, take away

Muoviset kertakäyttöastia ja -aterimet ovat poltettavaa jätettä.
Lajittele puhtaat pahviset kertakäyttöastia ja -aterimet kartonkiin ja likaiset poltettavaan jätteeseen. Ruuan tai juoman yhteydessä ostettu muovinen astia, ja myös take away-kahvikupin muovikansi on muovipakkaus ja käy muovipakkauskeräykseen. Tyhjennä pakkaukset, tarvittaessa puhdista ja anna kuivahtaa. ​​Palauta kannet irrotettuna.
  • KartonkiKartonki

    Kartonkia kerätään ekopisteillä ja taloyhtiöiden erilliskeräilyssä. Huom! Ethän tuki ekopisteiden kartonkiastioita pahvilaatikoilla! Isommat erät ja pahvilaatikot voit viedä lajittelupihoille tai hyötyjäteasemille.

  • MuovipakkauksetMuovipakkaukset

    Muovipakkauksia kerätään yli 4000 asukkaan kunnissa RINKI-ekopisteellä, jossa on muovipakkausten keräysastia sekä osassa alueemme taloyhtiöstä.

  • Poltettava jätePoltettava jäte

    Huomioi palakoko! Alle 1m pituiset jätteet voit laittaa omaan jäteastiaan. Yli 1 m pituiset jätteet tulee toimittaa hyötyjäteasemalle, lajittelupihalle tai Ylivieskan jätekeskukseen.

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+