Huonekalut

Löydä oikea paikka jätteelle

Huonekalut

Synonyymit: hylly, keinutuoli, kirjahylly, lipasto, nojatuoli, pöytä, ruokapöytä, senkki, sohva, sohvapöytä, toimistotuoli, tuoli, tv-taso, yöpöytä

Kokonaan puiset huonekalut lajitellaan puuhun ja muoviset poltettavaan jätteeseen. Metallirunkoiset huonekalut, esim. useimmat toimistotuolit tuolit lajitellaan metalliin. Sohvat ja nojatuoli ym. useammasta materiaalista valmistetut tuolit lajitellaan lajiteltavaan jätteeseen. Omaan jäteastiaan soveltuvat huonekalut voi laittaa poltettavan jätteen astiaan, muut huonekalut toimitetaan hyötyjäteasemalle tai lajittelupihalle.
 • Lajiteltava jäteLajiteltava jäte

  Lajiteltavaa jätettä kerätään hyötyjäteasemilla, lajittelupihoilla ja Ylivieskan jätekeskuksessa. Lajiteltavan jätteen jätejakeet lajitellaan jätekeskuksessa ja hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan. Jätejakeet joita ei voida hyödyntää loppusijoitetaan.

 • MetalliMetalli

  Toimita metallit hyötyjäteasemalle tai lajittelupihalle.

 • Poltettava jätePoltettava jäte

  Huomioi palakoko! Alle 1m pituiset jätteet voit laittaa omaan jäteastiaan. Yli 1 m pituiset jätteet tulee toimittaa hyötyjäteasemalle, lajittelupihalle tai Ylivieskan jätekeskukseen.

 • PuuPuu

  Puujätteeksi kelpaa myös maalattu ja naulainen puu tai puukaluste. Tuo puujätteet hyötyjäteasemalle tai lajittelupihalle. Suuret määrät vastaanotetaan Ylivieskan jätekeskuksessa vaaka-aseman kautta.

Taloyhtiöissä oltava jäteastiat pakkausjätteille ja pienmetallille 1.7.2023 alkaen.Lue lisää.
+