Toholammin Viitojan koulun 5.–6. luokka nappasi Tuikkujahdin voiton

Marraskuun alussa alkanut tuikkujahti päättyi tammikuun lopussa. Vestian toimialueella voittajaksi selviytyi Viitojan koulun 5.–6. luokka Toholammilta. Voittajaluokka sai kerättyä tuikkuja 1049 kpl/oppilas. Palkinnoksi voittajat saavat 400 euron avustuksen luokkaretkirahastoon. Luokan keräämä tuikkujen yhteismäärä on 13 639 kappaletta.

Toiseksi kisassa sijoittui Pyhännän koulun luokka 4 B ja kolmannen sijan otti Haapajärven yläasteen oppilaskunnan hallitus. Yhteismäärällisesti eniten tuikkuja kisassa keräsi Jyringin koulun 3.–4. luokka.

Kisan toiseksi paras ryhmä palkitaan 300 euron rahapalkinnolla ja kolmas saa 200 euroa. Yhteismäärällisesti eniten tuikkuja kerännyt ryhmä saa 200 euroa. Kaikki kisaan osallistuneet saavat muistoksi värikynäsetin ja jokainen luokka diplomin osallistumisestaan.

Vestian toimialueella tuikkujahtiin osallistui 34 ryhmää ja 634 oppilasta. Yhteensä tuikkuja kerättiin huikeat 208 271 kappaletta. Koko Suomen alueella tuikkuja oli jahtaamassa yhteensä 486 luokkaa ja 9379 oppilasta, ja yhteistulos koko maassa oli yli 4,8 miljoonaa tuikkukuorta. Kerätyistä alumiinisista kuorista on mahdollista tehdä esimerkiksi 320 000 uutta limsatölkkiä tai 32 kappaletta 150 kilon painoisia alumiiniveneitä.

Tuikkujahdin tavoitteena oli aktivoida koululaisia tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan. Sen tarkoitus oli myös kannustaa luovuuteen ja verkostoitumiseen käytettyjen tuikkukuorten etsinnässä. Kouluilta tuikkukuoret noudetaan helmikuun aikana ja ne jatkavat matkaansa uusiokäyttöön.

Katso kaikki tulokset tästä!

Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistujille!

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+