Usein kysyttyä jätekuljetuksista

Voit tiedustella seuraavaa tyhjennyspäivää tai pyytää vaikkapa koko seuraavan vuoden tyhjennyspäivät listattuna asiakaspalvelustamme.

Halutessasi voit laskea seuraavan tyhjennyspäivän helposti itsekin, kun tiedät, milloin jäteauto viimeksi kävi ja mikä on jäteastiasi tyhjennysväli.

Esimerkiksi:

Jäteauto kävi edellisen kerran keskiviikkona 11.1. Tiedät, että tyhjennysvälisi on neljä viikkoa. Laske kalenterista viimeisimmästä käyntipäivästä tasan neljä viikkoa eteenpäin (1 vko = 18.1., 2 vkoa = 25.1., 3 vkoa = 1.2., 4 vkoa = 8.2.). Seuraava tyhjennyskerta on siis ke 8.2.

Jäteastioita tyhjennetään klo 06-22 välisenä aikana. Aivan tarkkaa kellonaikaa on mahdotonta antaa, sillä keli vaikuttaa aina jätekuljetuksiin ja myös ajojärjestys voi vaihdella hiukan. Jos haluat tietää tarkemman kellonajan, voit kysyä asiakaspalvelustamme mihin aikaan kotikulmillasi on yleensä tyhjennetty astioita.

Todennäköisimmin se ei ole vielä tyhjennysvuorossa. Syynä voi olla myös jokin jäteastiaan tai kulkureitteihin liittyvä este. (ks. alla)

Ota yhteyttä asiakaspalveluun mahdollisimman pian, kuitenkin 7 vuorokauden sisällä siitä kun jäteastia mielestäsi oli pitänyt tyhjentää. Tätä vanhempia tapauksia ei valitettavasti voida selvittää.

Jäteastia voidaan jättää tyhjentämättä esimerkiksi seuraavista syistä:

  • jäteastiaa ei löydy
  • jäteastia on rikki
  • jäteastia ei sovellu koneelliseen kuormaukseen
  • jäteastiassa on sopimatonta jätettä (esim. vaarallisia jätteitä tai sähkölaitteita)
  • jäteastia on liian painava
  • reitti on kulkukelvoton (esim. tie/silta ei kestä jäteauton painoa, kelirikko, lumityöt tekemättä, vihainen koira tms.)
  • keräyspaikka (esim. jätekatos) on lukittu

Jos jäteastiaa ei voida tyhjentää, jätekuljettaja jättää mahdollisuuksien mukaan asiasta tiedotteen kiinteistölle esim. jäteastian kannen väliin. Tällaisista käynneistä laskutetaan vain kuljetusmaksu. Maksu peritään, vaikka kuljettaja ei olisi jättänyt tiedotetta kiinteistölle.Todennäköisesti jäteastianne ei ole vielä tyhjennysvuorossa.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, kun haluat tarkistaa milloin on sinun jäteastiasi tyhjennysvuoro tai jos haluat tilata ylimääräisen tyhjennyksen.

Jäteastioita tyhjennetään klo 06-22 välisenä aikana.

Tyhjennysväliä voit muuttaa ilmoittamalla siitä asiakaspalveluun (ei jäteauton kuljettajalle).

6 tai 8 viikon tyhjennysväli edellyttää ruoantähteiden kompostointia sekä kompostointi-ilmoituksen täyttämistä ja toimittamista Vestialle:

Kompostointi-ilmoituslomake (PDF)

Erityisen pitkät 10 tai 12 viikon tyhjennysvälit ovat mahdollisia jätelautakunnan luvalla. Hakemuslomake toimitetaan osoitteeseen:
PL 70, 84101 Ylivieska

Jäteastian tyhjennysvälin pidentäminen –lomake (PDF)

Ilmoita astian koon vaihtamisesta asiakaspalveluumme, niin laskut tulevat heti oikein.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, kun muuttopäivä on tiedossa. Jätekuljetukset vanhasta osoitteesta lopetetaan ja uuteen kotiin tilataan jätekuljetukset alkaen teille sopivasta ajankohdasta. Asiakaspalvelumme auttaa löytämään sopivat tyhjennyspäivät ja kirjaa laskutustietoihin muutokset, jotta laskut tulevat oikein.

Kolmen viikon tyhjennysväliä emme valitettavasti pysty toteuttamaan kustannustehokkaasti.

Juhlapyhät (esim. joulu, pääsiäinen, juhannus, vappu) todellakin vaikuttavat jäteastian tyhjennyksiin. Yleensä jäteastian tyhjennykset tehdään juhlapyhäviikolla +- 1-2 päivää normaalista aikataulusta poiketen. Pyhäpäivän ajankohdasta riippuen jäteautot urakoivat vuorossa olevia astioita tyhjäksi yleensä noin yhden päivän etuajassa. Jos pyhäpäivä sattuu heti viikonlopun jälkeen maanantaille, tyhjennyksiä ajetaan tiistaiaamusta alkaen kiinni niin paljon kuin ehditään.

Totta kai voit! Jätesäkki maksaa 5,49 € /säkki, muista jätteistä veloitamme 21,50 €/m3. Jos lisäjätteiden lastaus autoon tai muu lisätyö vie yli 10 min, peritään maksua myös kuljettajan työajasta.

Toivomme, että yli 1 m3:n lisäjätemääristä ja isoista esineistä sovitaan etukäteen asiakaspalvelumme kanssa. Näin voimme laittaa kuljettajalle viestiä asiasta, jotta hän tietää tarvittaessa varata hiukan lisäaikaa työpäiväänsä ja lisätilaa jäteautoon.

Huomioitahan, että lisäjätteenä emme voi ottaa kyytiin vaarallisia jätteitä tai kodinkoneita. Ne voit tuoda maksutta hyötyjäteasemille.

Vestia ei valitettavasti hoida likakaivojen tyhjennyksiä.

Kiinteistön haltija vastaa astian kunnosta. Voit hankkia uuden astian esim. rautakaupasta tai puutarhakaupasta. Jos uusi astiasi on samankokoinen kuin entinen, astian vaihdosta ei tarvitse ilmoittaa asiakaspalveluun.

Kerro toiveesi ja ajo-ohjeet asiakaspalvelijoillemme. Laitamme kiinteistösi kohdalle pysyvät ajo-ohjeet jätekuljettajalle.

Voit toki! Voitte sopia yhteisen jätestian käytöstä lähettämällä meille täytetyn lomakkeen, jolla ilmoitatte yhteisestä astiasta:

Ilmoitus yhteisestä jäteastiasta (PDF)