Palveluautomaatit käyttöön hyötyjäteasemilla aikaisintaan kesällä 2020

Palveluautomaatit aukioloaikojen pidentämiseksi hyötyjäteasemilla ja Ylivieskan jätekeskuksen lajittelupihalla otetaan käyttöön aikaisintaan ensi kesänä, vuonna 2020.

Pilottikokeilu palveluautomaateista toteutettiin heinä-elokuun aikana Haapaveden hyötyjäteasemalla ja Ylivieskan jätekeskuksessa. Kokeilun aikana päätelaitteet olivat asiakkaiden käytössä normaalien aukioloaikojen puitteissa.

Ei täysin itsepalveluasemia – eikä asiointia 24/7

Palveluautomaattien käyttöönotto ei tee asemista itsepalveluasemia. Henkilökohtaista palvelua on saatavilla myös jatkossa ja lisäksi automaatilla asioivilla on mahdollisuus pyytää neuvoa puhelimen ja kameran välityksellä.

Palveluautomaattien tarkoitus on lisätä asiakkaiden asiointiaikaa, mutta siitä huolimatta asiointi kellon ympäri ei ole ainakaan aluksi mahdollista. Päätöksiä laajennetuista aukioloajoista ei ole vielä tehty.

Huomattava investointi vaatii huolellisen suunnittelun

Hyötyjäteasemien automatisointi on mittava investointi, jossa kustannukset nousevat miljooniin euroihin, mikäli automatisointi toteutetaan laajamittaisena. Hanke vaatii perusteellista suunnittelua ja hallinnon päätöksiä.

Taloyhtiöissä oltava jäteastiat pakkausjätteille ja pienmetallille 1.7.2023 alkaen.Lue lisää.
+