Kierrätyspäivät

Kevään kierrätyspäivät tulevat taas!

Kierrätyspäiviä vietetään toukokuussa 2022 jälleen neljällä paikkakunnalla.

  • Kestilässä ti 10.5. klo 12-17 Salen pihalla
  • Piippolassa to 12.5. klo 12-17 kirkon parkkipaikalla
  • Alavieskassa ti 17.5. klo 12-17 S-marketin pihalla
  • Merijärvellä ke 18.5. klo 12-17 Seon pihalla.

Kierrätyspäiville voit tuoda maksutta kierrätykseen kodinkoneita, sähkölaitteita, metalliromua ja vaarallista jätettä. Hinnaston mukaisesti vastaanotamme puu- ja rakennusjätettä, huonekaluja, poltettavaa jätettä ja poistotekstiilejä. Maksutapana käy ainoastaan maksukortit.

Uutena poistotekstiilien vastaanotto

Kierrätyspäivillä vastaanotetaan tänä vuonna uutena jätelajina poistotekstiilejä. Poistotekstiileihin lajitellaan käyttökelvottomat, kuivat ja puhtaat vaatteet ja kodintekstiilit tiiviisti suljettuihin muovipusseihin pakattuna. Poistotekstiileihin eivät kuulu alusvaatteet, sukat, sukkahousut, kengät, vyöt, matot, peitot, pehmusteet, pehmolelut, tyynyt tai kosteat, homeiset, vahvasti haisevat tai tekstiilituholaisia sisältävät tekstiilit. Poistotekstiilit vastaanotetaan poltettavaa jätettä vastaavalla hinnoittelulla.


Kierrätyspäivillä on myös UFF:n keräys, johon käyttökelpoiset vaatteet ja lelut ovat tervetulleita. Ne toimitetaan UFF:n kehitystyöhankkeisiin Afrikkaan ja Aasiaan.

Paikalla myös kierrätysneuvontaa ja arvontaa

Paikalla on lisäksi kierrätysneuvontaa ja arvontaa. Kierrätysneuvonnan pisteellä esitellään tänä vuonna myös Vestian uutta kuvajätehakua. Kuvajätehaku hakee käyttäjälle jätteiden lajitteluohjeet kuvatunnistuksen ja tekoälyn avulla.

Nähdään kierrätyspäivillä!