Hävikkiviikko on jälleen täällä – vähennetään yhdessä ruokahävikkiä

Vuosittain pidettävää Hävikkiviikkoa vietetään tällä viikolla 23.-29.9. Tänä vuonna keskitytään erityisesti kasvishävikin vähentämiseen omassa kotikeittiössä ja, miten meistä jokainen voisi edistää omassa arjessa kasvisten syöntiä. Kasvikset on yksi yleisin hävikkiin joutuva elintarvike kotona. Harva meistä ajattelee, että ruokahävikin takia hukkaamme jopa 100,00 euroa per henkilö vuodessa! Kolmella seuraavalla keinolla pääset kasvishävikin vähentämisessä pitkälle: Muista säilyttää kasvikset oikein, syödä ne ajoissa ja käyttää kokonaan.

Osallistu hävikkiviikon viettämiseen esimerkiksi jakamalla ruokahävikkiä vähentäviä vinkkejä, reseptejä ystävillesi somessa tai kisatkaa, kuka syö kasviksia eniten. Voit myös haastaa itsesi leikkimieliseen kasvisbingoon. Bingoalustan voit ladata itselleni puhelimeen tai tulostaa täältä.

Ruokahävikki on syömäkelpoista ruokaa, joka on syystä tai toisesta päätynyt jätteeksi syömisen sijasta. Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Suomessa hävikkiviikkoa on vietetty vuodesta 2013 lähtien. Kansainvälistä ruokahävikkipäivää vietetään 29.9.2024.