Hävikki-viikko kuva ananaksella

Hävikkiviikko 13.-19.9.2021

Tällä viikolla vietetään Kuluttaja-lehden järjestämää hävikkiviikkoa, jonka tarkoituksena on nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.

Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta tiesitkö, että kaikkein eniten ruokahävikiä syntyy kotitalouksissa? Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain roskiin yli 100 miljoonaa kiloa ruokaa.

Jokainen meistä voi omalta osaltaan ehkäistä ruokahävikin syntymistä esimerkiksi suunnittelemalla ruokaostokset tarkemmin ja huomioimalla tuotteiden päiväykset viikon aterioita suunnitellessa.

Osallistutaan kaikki hävikkiviikkoon tekemällä parempia valintoja ruokahävikin vähentämiseksi!

Lue lisää kampanjaviikosta osoitteesta: https://havikkiviikko.fi/

Ylivieskan taajamassa lajiteltava biojätteet 1.7.2024 alkaen.Lue lisää.
+